Tort feminin si in ton cu primavara, are doua blaturi: unul de nuca, altul de cacao, crema de lamaie, este decorat cu flori si fluturi.
Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi.
Mod de preparare:
Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia.
Se toarnă jumătate din compoziție în alt bol, pentru a o amesteca cu pudra de cacao.
Se toarnă acum cele două compoziții în două forme rotunde pregătite cu foaie de copt şi se coc la foc mic, aprox 30 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit.
Crema: într-o crăticioară, se amestecă două gălbenușuri cu un praf de sare, îndulcitorul, laptele, esența de vanilie și făina. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă untul și coaja de lămâie. Se amestecă și se lasă la răcit. Se adaugă apoi frișca lichidă și se bate un pic cu mixerul până devine fină, cremoasă.
Siropul: se fierb apa cu zahărul, câteva minute, se ia focul, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.
Montare: Se taie fiecare blat în două foi. Se ditribuie uniform crema de vanilie între foile de blat.
Pentru decorat: se bate frișca lichidă, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. O treime din frișcă rămâne albă și se îmbracă tortul cu ea. O treime din frișcă se amestecă împreună cu colorantul alimentar lila (desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte), iar ultima treime cu colorant alimentar orange (desfăcut tot într-o linguriță de apă fierbinte).
Cuvertura de ciocolată împreună cu laptele se topesc pe baie de abur, se lasă la răcit, astfel încât glazura să devină vâscoasă, apoi se toarnă într-o pungă şi se prelinge pe tort, dar numai peste margine.
Cu frișca colorată mai devreme se umple două poșuri și se ornează tortul cu floricele. Se decorează cu fluturi de zahăr și de napolitană.
Pont: laptele adăugat la glazura de ciocolată îi va da o textură catifelată și vă va ajuta să nu se mai închege așa repede (care are tendința să se închege fiind încă fierbinte), în plus va curge frumos peste tort.
Porţii: 12
Timp de pregătire: 2h 30min
Timp de coacere: 25 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-duo-cu-nuca-cacao-si-crema-de.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii