Tort Dobos fara coacere

Tort Dobos fara coacere (cu biscuiti), usor de facut si perfect pentru vara cand cuptorul pornit e un chin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Dobos fara coacere

Ingrediente

  • -Biscuiți clasici Petit Beurre (7 straturi cu câte 8 biscuiți pe strat așezați câte 2)
  • -3 oua
  • -150 grame unt
  • -120 grame ciocolată
  • -150 grame zahar pudră
  • -Jumătate de esență de rom și de vanilie
  • -50 grame cacao

Mod de preparare

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin.

Pentru decor am folosit câțiva biscuiți peste care am adăugat caramel (zahar topit cu zeama de la jumătate de lămâie și 2 linguri de apa)

Crema: mixam ouăle până când acestea devin spumoase (cam 10 minute) și vor avea o consistența cremoasă (nu le separam). Adăugăm zaharul pudra treptat după ce au căpătat consistenta dorită. Le punem apoi în baie de abur pentru 5-7 minute amestecând încontinuu. Lăsăm la răcit și topim ciocolata în același mod. După ce s-a topit, ne ocupam de untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Îl batem la mixer împreună cu aromele și cacaoa. Amestecăm apoi ciocolata cu ouăle spumoase (cu o spatula sau un tel) și pe adăugăm treptat peste unt. Mixam la viteza mica pana se omogenizează tot.

Așezăm primul strat de biscuiți și afaugam 2-3 linguri de crema pe care le întindem bine (aproximam astfel încât sa ne ajungă sa acoperim toate straturile). Eu nu am insiropat, dar nu va așteptați sa fie foarte moale. Crema va înmuia biscuiții dar tot va fi puțin crocant, așa că dacă nu va place puteți insiropa cu putina apa cu zahar.

Continuam pana la ultimul strat. Păstrăm câteva linguri de crema pentru exterior. Înfășurăm în folie de plastic și lăsăm la frigider 30 de minute. Acum putem carameliza zaharul pentru decor.

După cele 30 de minute scoatem tortul și punem crema de decor. Eu am mai făcut o mica glazura din jumătate de ciocolată și 2 linguri de unt topite ca să îl acopăr bine, dar nu e musai.

Așezăm biscuiții caramelizati după propriul gust și ornam cum ne place.

Lăsăm la frigider o ora ❤️

Pofta bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise