Se pune gelatina in 100-200 ml apa rece la inmuiat pentru 20-30 minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vaniliat, laptele, se adauga coaja rasa de la cele 2 portocale (nu mai mult de 2 ca se amareste - e perfect 2) si se pune la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.
Se ia apoi de pe foc si se adauga gelatina, amestecand pana se topeste. Se lasa la racit. Intre timp se pregateste o oala cu marginile drepte si destul de mare, deoarece tortul e mare, usor si gustos. Se intinde o folie peste marginile si fundul oalei, se aseaza rondele de portocala si kiwi taiate subtire iar restul fructelor se taie marunt si lasa la scurs.
Se bat spuma cele 10 oua si se amesteca cu smantana batuta si ea cu mixerul.
Dupa ce crema este racita, dar nu complet, adica sa nu fie foarte rece ca se intareste gelatina, se amesteca cu spumele si putine fructe taiate marunt si se toarna in oala pregatita dinainte.
Deasupra se pun piscoturi, in loc de blat. Daca doresti poti pune piscoturi si pe marginile oalei - folosesti fantezia.
Se da la rece 6 - 7 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se ia folia si ...gata.
Nu te speria daca compozitia e moale cand o torni in oala, e OK, se va intari. Nu e necesara mai multa gelatina, iar daca pui ananas in compozitie - mmh... mie nu mi-a placut.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii