Tort diplomat cu capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat cu capsuni

Ingrediente

  • -28 piscoturi de sampanie
  • -500 grame capsuni proaspete
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura de faina
  • -2 linguri de zahar
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita esenta de rom
  • -600 ml lapte
  • -300 ml frisca
  • -20 grame gelatina
  • -frunza de menta verde pentru decor
  • -o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.

La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.

Se lasa crema la racit.

Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.

Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.

Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.

Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.

Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.

Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.

Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise