Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.
Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie.
Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic de la aragaz si se toarna lapte dulce putin cate putin mixand cu un tel de mana compozitia.Se lasa sa traga cam doua,trei clocote sau pana compozitia devine densa,apoi se pune compozitia la rece.Se lasa sa se racoreasca dar sa nu fie rece sa fie putin calduta. Peste crema se adauga gelatina si se continua mixarea pana cand gelatina se topeste bine,abia apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se pune la robot smantana,doua linguri de zahar si se da robotul la viteza maxima pret de cateva minute pana se obtine o frisca densa.
Se toarna frisca peste crema de vanilie si se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule, usor de sus in jos.
Se separa zeama de compot de la ananas si se dau piscoturile prin zeama de la ananas, dar nu prea mult, doar asa cat sa fie trecute prin zeama si se asaza pe marginile unei tavi detasabile, se asaza piscoturi si pe fundul tavii.
Se pun fructe taiate in cubulete potrivit de mari, se toarna o parte din crema, apoi iar se pun fructe si tot asa pana se termina fructele si crema, se orneaza cu fructe dupa preferinte si se da tava la frigider peste noapte. A doua zi se detaseaza tava usor cu un cutit si se poate servi. Acest tort este foarte usor de preparat si este un tort racoritor.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii