Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).
Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar apoi incorporam faina.
Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc(la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete .Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet.
Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.
Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat
Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.
Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta.
Fructele(mandarinele,kiwi,bananele)se curata de coaja.Kiwi si bananele se taie felii.Rondelele de ananas se taie in jumatate,piersicile se taie felii mai groase.
Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas.
Peretii si partea de jos a formei se"imbraca" cu piscoturi.Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus.Urmeaza un alt strat de felii de fructe(dupa preferinta)peste care turnam restul de crema .La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.
Dam la frigider pentru 4-5 ore ,dupa care scoatem din forma ,taiem bucati potrivite si servim.
Usor si racoritor................mmm.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii