Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si dupa 5 minute si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda, se curata fructele, se taie si se orneaza tava dupa imaginatia fiecaruia. Dupa primul strat de fructe se adauga jumatate de compozitie, se aseaza iar fructe, iar deasupra se adauga compozitia ramasa. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in zeama de compot. Se tine la frigider cat mai mult timp (de preferat dupa o zi pe alta). Pofta buna! Reteta o am de pe blogul Laurei Sava! Multumesc, Laura!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii