Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru cu ulei , ca la final sa putem usor sa o tragem de sub tort ). Asezam in forma o folie care sa acopera putin peste jumatate forma (surplusul se lasa peste forma), apoi acoperim si cealalta jumatate a formei la fel. Punem piscoturi pe fundul formei si de jur imprejur (eu tai piscoturile pe lungime, mi se par prea groase , plus ca se aseaza mai bine. )
Se scurge sucul din compotul de ananas si se da in clocot cu 250 gr zahar, se lasa sa se raceasca .
Fructele din compotul de ananas, nu le mancati, le lasati sa se scurga in strecuratoare. Ne trebuie sa la punem cand asamblam tortul.
Galbenusurile se freaca cu 100 gr zahar pudra, pana devin ca o crema .
Se bate 500 gr frisca in care se pune 100 gr zahar pudra.
Gelatina se pune la desfacut in 300 ml suc de portocale si se lasa 10 minute ,dupa care se desface in baie de abur ,amestecand continuu , dar sa nu atinga punctual de fierbere .Se da dupa foc si se adauga crema de galbenusuri in suvoi subtire , amestecand continuu ca ouale sa nu se stringa , apoi se adauga sucul de ananas care s-a racit . Acum turnam aceasta copozitie peste frisca si amestecam pana ce se incorporeaza complet. Cu un polonic , turnam un strat in forma deja pregatita , si punem fructele din compotul de ananas , le acoperim cu un alt strat de compozitie si eu am pus visine din visinata ,carora le-am scos samburii (se pot pune fructe confiate ori din dulceata ca: mure,capsuni dar foarte bines curse , nu folosesc in interior fructe proaspete , ca de nu se consuma tot in ziua cand l-am facut acestea intra in fermetatie). Apoi se pune restul de compozitie si se da la frigider 3- 4 ore .
Ei… acum cu multa grija si ar trebui sa va ajute cineva , se ridica de cele patru colturi si il scoateti din forma ,il asejat pe platou si apoi se trag usor foliile de sub el .
Tortul se imbraca cu frisca si se orneaza (250 gr. batuta in care punem 50 gr zahar ), eu am pus capsuni. Ce se gasesc in orice anotimp.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii