Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de la o portocala sau lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta, se adauga gelatina si se pune la frigider,se amesteca din cand in cand sa nu se intareasca de tot,doar sa se raceasca.
Albusurile se incorporeaza in crema rece scoasa de la frigider si apoi se adauga si frisca deja batuta.
Pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara sau cu o punga care sa nu lase urme atunci cand veti scoate tortul. Pe fundul cratitei se aseaza fructe si piscoturile asezate pe marginea cratitei,apoi puneti o parte din compozitia rezultata peste care punem fructele[portocale,kiwi,stafide]urmeaza primul rand de piscoturi,urmat de cealalta parte din compozitie pe care punem fructele,apoi punem celalalt strat de piscoturi.
Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.Tortul este pus la rece in frigider,putand fi savurat a doua zi.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii