Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi de fel!
Incepem prin a pune laptele pe foc, dupa care adugam ouale, zaharul tos iar apoi zaharul vanilat. Amestecam compozitia cu tellul pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce o luam de pe foc adaugam cele 3 pliculete de gelatina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Aceasta crema va trebui lasata la racit iar apoi veti observa ca gelatina isi va face treaba si va in grosa crema.
Intre timp curatam portocala ii indepartam pielitele si o taiem bucatele. Dupa ce am scurs-o de zeama o punem intr-un castronel impreuna cu stafidele si ananasul din compot care a fost si el scurs de zeama.
Trecem la pasul urmator: Frisca! Cel mai bine este sa alegi frisca vegetala la cutie deoarece isi mentine textura pufoasa chiar si dupa 2-3 zile de pastrat la frigider. Pe aceasta o preparam dupa cum scrie pe cutie: o punem intr-un castron inalt si o amestecam cu orce tip de mixer sau robot de bucatarie.
Dupa ce crema de lapte s-a racit, o punem intru-un castron mai maricel, adaugam 3 parti din frisca (restul oprim pentru ornat) fructele si 4-5 piscoturi faramitate. Ametecam cu o paleta de jos in sus.
Toata aceasta compozitie o punem in doua tavi de cozonac pregatite astfel: in fiecare tava asezam piscoturi unul langa celalalt astfel incat sa ajunga pe toata suprafata tavilor. Turnam compuzitia in tavi, si o lasam la frigider de azi pe maine. A 2-a zi scoatem tavile din frigider si vom observa ca este tare precum un blat. Trecem cu un cutit subtire, usor pe narginile tavilor pentru a se desprinde. Pe o tava intoarcem tavile de cozonac cu fata in jos si scoatem usurel astfel incat sa ramana in forma de dreptunghi si piscoturile sa ramana deasupra. Pe piscoturi o sa punem cu o lingurita putin sirop din compotul de ananas pentru a se inmuia. Orman cu risca si cu bucatele si feliute de kiwi! Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii