Tort din biscuiti si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort din biscuiti si fructe

Ingrediente

  • 500g biscuiti(eu am folosit Petit Beurre)
  • 200ml lapte sau vin alb aromat
  • 400g fructe de sezon(eu am folosit capsuni si cirese
  • dar puteti adauga si coacaze
  • visine
  • zmeura)
  • 150g zahar
  • 2 albusuri
  • 200ml frisca
  • 300g cicolata de menaj

Mod de preparare

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu am pus folie alimentara).

Puneti ciocolata in mai multe straturi.

Bateti spuma albusurile cu zaharul pus treptat.Cand spuma se tine bine,adaugati jumatate din cantitatea de fructe zdrobite sau taiate in bucati mai mici/jumatati/rondele.

Tapetati tava cu biscuiti inmuiati putin in lapte sau vin.Peste stratul de biscuiti puteti pune cateva fructe taiate apoi turnati o parte din spuma de fructe,nivelati,apoi puneti un strat de biscuiti inmuiati si din nou cateva fructe.(Biscuitii se pot suprapune pt a acoperi perfect suprafata).

Apoi puneti iar spuma si puteti repeta,astfel incat ultimul strat sa fie de biscuiti.

Deasupra asezati un strat de frisca,in care aranjati restul de fructe.

Puneti tortul la frigider pt 3-4 ore,iar inainte de servire se scoate cu grija din tava,e de preferat sa fie o tava detasabila si se indeparteaza cu grija folie,astfelincat marginea tortului sa ramana tapetata cu ciocolata.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise