Mod de preparare:
Blat de cacao:
Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa ,praful de copt . Se pune compozitia in tava (20/30 cm)si cele 12 piscoturi la distanta intre ele(cam de un piscot), sa fie acoperite de aluat. Oricum dupa coacere ele vor fi la baza de sus a blatului. Se coace cam 35-40 de minute. Dupa racire se taie in doua. Un blat va fi simplu(negru), iar celalalt va avea o dunga alba, una neagra.
Blat alb:
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bate pana se tine de tel, se adauga faina si nuca de cocos. Se coace cam 20-30 de minute, depinde de cuptor.
Crema de ciocolata:
Am folosit frisca in care am adaugat un plic de cacao, si ciocolata data prin razatoarea mare.
Asamblare:
Am pus prima data blatul cu piscoturi, crema, blatul alb, crema, blatul negru. Am taiat un colt din tort ca atunci cand pun florile, sa para o cascada de flori.
Am ornat cu frisca, cu flori facute din bomboane sugus, si ciocolata de menaj.
Blaturile se insiropeaza dupa preferinta.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii