1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea. Apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernuta in prealabil), putin cate putin amestecand foarte incet de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 35-40 minute. Dupa ce s-a copt(se face testul cu scobitoarea) se opreste focul si se lasa blatul in cuptor 15 minute cu usa intredeschisa, sa se raceasca usor. Dupa 15 minute il scoatem si il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.
2. Pentru umplutura(crema ganache): puneti frisca intr-o cratita la foc mic si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana s-a topit. Indepartati de la sursa de caldura si bateti in amestec untul, pana s-a omogenizat. Turnati, amestecand coniacul. Lasati sa se raceasca la frigider cat este nevoie ca sa se intareasca crema.
3. Pentru a face glazura: amestecati ciocolata alba si neagra cu laptele intr-un castron pe baie de aburi si bateti bine pana se omogenizeaza. Glazura este bine sa o faceti la urma dupa ce ati terminat de umplut tortul.
4. Taiati blatul in 3 straturi. Insiropati fiecare parte cu siropul facut din zahar, apa si esenta de rom. Impartiti crema in doua parti egale si puneti primul blat cu prima parte din crema si apoi al doilea blat cu a doua parte de crema si apoi puneti capacul(al treilea blat).
5. Puneti tortul pe gratarul metalic si gratarul cu tortul pe o tava. Turnati glazura peste tort. Ce se scurge in tava luati si turnati din nou peste tort pana ce tortul se imbraca peste tot cu glazura. Dupa ce terminati de glazurat ornati cu fulgi de migdale. Reteta de tort este pentru o forma de 26 cm.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii