Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul pana devin o crema si se albesc.Se adauga la galbenusuri untul lichefiat, se bate bine, apoi se adauga faina cu praful de copt.Se incorporeaza usor albusurile in galbenusuri amestecand de sus in jos cu lingura de lemn,NU cu mixerul.Compozitia se toarna intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 180-200°C20-25 min sau pana trece testul cu scobitoarea.In timp ce se coace blatul facem siropul: punem apa si zaharul la fiert pana devine un sirop (10 min).Luam de pe foc si adaugam romul,lasam sa se raceasca bine.Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si intre timp facem crema:mixam bine mascarpone cu nutella.Taiem blatul in doua, insiropam cu siropul facut inainte si montam tortul: pe o farfurie punem prima foaie de blat,3/4 din crema,al doilea blat si restul de crema.Este un tort simplu si delicios care poate fi facut de oricine are putin timp la dispozitie.Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii