Tort Delicios

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort Delicios

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 gr unt
  • 1/2 praf de copt
  • Pentu crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 200 gr nutela
  • Pentru sirop:
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • rom

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul pana devin o crema si se albesc.Se adauga la galbenusuri untul lichefiat, se bate bine, apoi se adauga faina cu praful de copt.Se incorporeaza usor albusurile in galbenusuri amestecand de sus in jos cu lingura de lemn,NU cu mixerul.Compozitia se toarna intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 180-200°C20-25 min sau pana trece testul cu scobitoarea.In timp ce se coace blatul facem siropul: punem apa si zaharul la fiert pana devine un sirop (10 min).Luam de pe foc si adaugam romul,lasam sa se raceasca bine.Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si intre timp facem crema:mixam bine mascarpone cu nutella.Taiem blatul in doua, insiropam cu siropul facut inainte si montam tortul: pe o farfurie punem prima foaie de blat,3/4 din crema,al doilea blat si restul de crema.Este un tort simplu si delicios care poate fi facut de oricine are putin timp la dispozitie.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise