Crema:
Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp se bat ouale cu zaharul,faina,se adauga laptele,cafeaua,esenta,se toarna in vasul in care am topit zaharul si se baga la cuptor pentru 15 minute.
In acest timp pregatim blatul.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul,si faina.
Se scoate crema din cuptor,se adauga compozitia pentru blat si se da la cuptor pentru inca 30 de minute.
Cand se scoate din cuptor,se lasa la racit in acelasi vas o ora, doua,si se rastoarna pe un platou.Blatul va fi dedesubt,iar crema de-asupra.Se orneaza dupa preferinte.
Eu am ornat cu ciocolata alba,ciocolata neagra,un pic de nuca de cocos si perlute.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii