Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 1 lingura esenta rom;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • martipan si coloranti alimentari;
  • bomboane decorative Dr.Oetker

Mod de preparare

Pentru ca azi e aniversarea mamei, am pregatit aseara un tort cu blat de nuca, crema de vanilie si frisca si trandafiri de martipan.

Mod de preparare:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt (insa nu uitati sa ungeti si peretii vasului cu unt si apoi tapetati-i cu faina, sa nu se lipeasca aluatul) si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5-10 minute, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Asa ca pana se racesc cele doua, pregatim crema si frisca.

Crema:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana se obtine o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru ornat.

Batem si frisca lichida cu mixerul pana se intareste.

Apoi dam crema si frisca la frigider, iar intre timp, ne putem ocupa de florile de martipan.

Florile de martipan:

Se taie bucatele de martipan si se pun 2-3 picaturi de colorant alimentar, se framanta bine cu mainile, apoi se preseaza cu degetele (sau ustensilele decorative daca aveti) pentru a obtine petale. Formati floricele, frunzulite si orice mai doriti. Folositi manusi pentru ca martipanul e un pic lipicios. Puteti lucra pe un fund de plastic.

Decorul:

Se insiropeaza cele doua jumatati, se adauga crema de vanilie, se vine cu capacul tortului si apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu flori de crema, frisca, florile din martipan si bombonele decorative.

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore.

Portii: 10

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/tort-de-vanilie-cu-trandafiri-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise