Minunat si rafinat este acest tort si cu siguranță il puteti face la orice aniversare. De data aceasta l-am facut pentru o persoana deosebita, caruia nu ii puteam oferi decit ceva foate delicat, exact asa cum e si ea. :) Dar hai sa trecem la treaba si sa va arat cum se face.
Mai intai de toate trebuie sa va spun ca tortul in sine se face extrem de repede, dureaza cumva mai mult statul la rece si decoratul, normal. In fine, sa trecem la treaba si sa incepem cu blatul. Mixam ouăle cu zaharul pina isi dubleaza volumul si are o consistenta pufoasa si aerata, adaugam esenta de vanilie si untul pe care l-am topit in prealabil si acum e doar un pic calduț. Acum e momentul sa lasam mixerul si sa lucram cu un tel manual ori cu o spatula pentru ca urmeaza sa adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt in prealabil.
Punem compozitia intr-o tava rotunda de 18cm diametru si in una de 10 cm si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180”C. Tava mica o sa fie gata cumva in 15 minute, nu uitati de ea. :) Si nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele lucreaza la fel.
Cit timp se coace blatul, avem timp de sos si de crema. Mai intai facem sosul adica punem fructele congelate impreuna cu zaharul la foc mic si lasam pina se se topeste zaharul si se formeaza un sos subtire, as zice aproximativ 5 minute.
Dam la rece si facem frisca. Intr-un vas care a stat la rece inainte punem smantina lichida care si ea trebuie sa fie rece, adaugam zaharul si mixam pina incepe sa se lege, acum e momentul sa punem crema de brinza si sa mixam pina se intareste. La urma, adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
Cind avem blatul, sosul si frisca reci, incepem asamblatul si ornatul. Taiem blatul in doua parti egale, punem sosul de fructe, adaugam jumatate din cantitatea de frisca, punem al doilea blat si turnam de data aceasta doar 3-4 linguri din sosul de fructe (fara fructe), dupa care imbracam tortul in frisca. Vom proceda exact la fel si in cazul blatului mic.
Si acum vine partea cea mai interesanta pentru mine: ornatul. :) Voi puteti alege orice, fie sprițat cu frisca, fie imbracat cu fructe ori imbracat in fondant asa cum am facut eu. :) Am ales sa il decorez doar cu o simpla banda de fondant roz si o orhidee. As zice ca e destul de elegant pentru aniversarea unei stimate doamne.
Spor la prajiturit, dragii mei si zile senine va doresc. :*
http://bakedtreats.wordpress.com/2014/02/20/butter-vanilla-cake-with-berry-sauce/
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosReteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.
Mucenici muntenestiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii