1.Se pregateste aluatul din faina,sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale ,care se pun pe un servet curat,presarat cu faina si se lasa timp de o ora.
2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 27cm.,unsa cu ulei si tapetata cu faina , se pune prima foaie ,asfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie,se unge, urmeaza a treia foaie si se repeta pana se ajunge la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura :se spla spanacul ,se sareaza putin si se caleste.Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, 2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul, cascavalul ras, nucsoara si piper.
3.Se pune umplutura peste foi si, cu lingura ,se fac 6 adancituri,in care se sparg restul de oua.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.Se intind restul de 6 foi,care se pun identic cu primele.
4.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ,se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri.Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste cu maghiran verde deasupra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii