Tort de rodii cu zahãr brun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort de rodii cu zahãr brun

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • 1 canã zahãr brun
  • 2 + 1/2 cãni fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1/2 canã ulei
  • 1 canã lapte
  • 1 + 1/2 cãni seminte de rodii
  • Cremã si decor:
  • avem 2 optiuni:
  • 1)Creme Pasteleiro ( budincã de casã)
  • sau:
  • 2)Budincã de lapte condensat:
  • 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.)
  • 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml)
  • 1 linguritã zahãr vanilat
  • 1 baton scortisoarã
  • 2 linguri maizena ( amidon de porumb)

Mod de preparare

Recomand iubitorilor de rodii :) este a doua oarã când îl fac si ne place mult.

Pt. cã am fãcut budinca de lapte condensat, am pus mai putin zahãr în blat.

Zahãrul brun este mai putin dulce decât cel rafinat, fiind extras direct din concentratul de trestie. Acest proces eliminã aditivi chimici.

Culoarea poate varia de la auriu la brun închis, depinde de sezon.

1)Albusele se bat spumã.

2)Gãlbenusele se mixeazã cu zahãrul si uleiul. Apoi laptele, fãina, praful de copt si la urmã rodiile. Amestecã bine si toarnã intr-o formã unsã cu ulei si tapetatã cu fãnã.

3)Între timp se pregãteste budinca.

Am fãcut budinca cu lapte condensat asa:

Pune toate ingredintele într-un recipient pe foc mic, amestecãnd încontinuu pânã se îngroasã , o sã ia mai mult timp decât la budinca normalã.

*Am scris "2 cutii de lapte" pt. cã am folosit cutia goalã de lapte condensat ca mãsurã :)

4)Copt si rãcit, tortul se taie pe jumãtate.

Umple tortul cu budinca, seminte de rodii apoi recompune. Pune restul de budincã si rodii.

La cine îi place poate însiropa tortul.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise