Tort de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de post

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 budinca de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml suc natural de fructe(eu l-am facut din 2 mere si 2 morcovi)
  • 2-3 linguri de gem(de care vreti voi)
  • 2 banane
  • suc de la jumatate de lamaie
  • jumatate de tableta de ciocolata de post
  • o lingura de ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca apa minerala,uleiul si zaharul,pana se topeste zaharul.

Faina,cacaua si praful de copt se amesteca si ele si se toarna in compozitia de mai sus.

Se pune si esenta de rom,se amesteca bine,se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pt 30-35 de minute.

Dupa ce s-a copt blatul,se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit,se taie cu grija pe orizontala(aveti mare grija pt ca are tendinta sa se sfarame),si se unge cu 2-3 linguri de gem.

Praful de budinca se amesteca cu 2 linguri de zahar si cu 3 linguri din sucul de fructe.Restul de suc se pune la fiert.

Cand fierbe se adauga compozitia cu praful de budinca,se amesteca bine pana se ingroasa,apoi se torna peste blat.

Bananele se curata,se taie rondele si acestea se dau prin suc de lamaie ca sa nu se innegreasca si se aseaza peste budinca.

Ciocolata de topeste pe foc cu o lingura de ulei si se toarna dupa imaginatie peste banane.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise