Tort de nuci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -6-8 oua
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • Crema:
  • -1 pachet unt
  • -1 cana zahar
  • -4 galbenusuri
  • -2 cani nuci macinate+esenta de rom
  • -2 linguri cacao

Mod de preparare

Crema: Se freca galbenusurile cu zaharul, untul, cacao. Se incalzeste putin,apoi se adauga nucile si dupa ce compozitia devine o crema consistenta se pune la rece.

Blatul: Se taie in doua. Se insiropeaza cu un sirop ca la blatul de mere. Apoi se unge cu un strat de crema si unul de albusuri batute cu o cana de zahar. Se aplica a doua parte a blatului si se procedeaza la fel.

Deasupra se poate pune si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise