Tort de Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 grame nuci macinate
  • 1+1/2 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 9 oua
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare - 4-5 litri - se face un sirop din apa si zahar, cand apa clocoteste se adauga nucile macinate si se fierb putin.

Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga treptat cacao, faina si vanilia, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile spuma.

Se coace la cuptorul preincalzit 40 min.

Se poate servi simlu sau cu dulceata de visine, mure, afine - o dulceata mai acrisoara, recomand - sau cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise