autor:

Laura_Nechita

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de morcovi cu nuca

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2017

Ingrediente
pentru blat cu diametrul de 20 cm:, 100 gr unt, 1 praf sare, 120 ml ulei de floarea soarelui, 4 oua, 300 gr morcov ras, 150 miez nuca (tocat grosier), 250 gr faina, 100 gr zahar brut, 60 gr zahar cu melasa, 1 plic praf de copt, 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu, 2 lgte scortisoara macinata (Ceylon), 1/2 lgta nucsoara macinata (puteti reduce cantitatea, eu prefer mai intensa aroma), 600 ml suc proaspat portocale, pentru crema:, 1 kg iaurt gras natur, 300 gr ciocolata alba, zahar pudra (daca preferati mai dulce), lamaie, pentru ornat, fructe de physsalis, ornamente zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de portocala.

Intr-un vas, se spumeaza untul cu un praf de sare si cu cele doua tipuri de zahar. Se adauga uleiul, se amesteca, apoi se adauga ouale, incorporand pe fiecare, pe rand. Urmeaza faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul. Se incorporeaza, va rezulta o compozitie usor moale.

Separat, se amesteca miezul de nuca cu scortisoara, nucsoara si se toaca grosier cu ajutorul unui robotel.

Se adauga peste compozitia de unt, se amesteca usor cu o spatula.

Morcovul se scurge de suc, se adauga peste nuca. Se amesteca usor pana se incorporeaza.

Se pregateste o forma de copt, cu diametru de 20 cm (se poate folosi si o forma mai mare, insa blatul nu va iesi la fel de inalt), prevazuta cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul.

Se toarna compozitia de tort in forma de copt si se pune in cuptorul preincalzit, se coace timp de aproximativ o ora, la 180 grade. Spre final, ar trebui sa fie rumenit, se poate face proba cu o scobitoare, daca e copt, se scoate si se lasa la temperat.

Separat, se topeste ciocolata alba, se lasa la temperat, apoi se incoporeaza in iaurt. Se adauga putina zeama de lamaie, pentru o aroma subtila.

Blatul racit de tot, se taie in 4 straturi. Se insiropeaza cu suc de portocale (indulcit daca se prefera asa), se alterneaza straturi de blat cu straturi generoase de crema. Se imbraca tot tortul in crema de iaurt cu ciocolata, se orneaza dupa bunul plac si se depoziteaza la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu morcovi si nuca

Tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru blat cu diametrul de 20 cm:
  • 100 gr unt
  • 1 praf sare
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 300 gr morcov ras
  • 150 miez nuca (tocat grosier)
  • 250 gr faina
  • 100 gr zahar brut
  • 60 gr zahar cu melasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • 2 lgte scortisoara macinata (Ceylon)
  • 1/2 lgta nucsoara macinata (puteti reduce cantitatea
  • eu prefer mai intensa aroma)
  • 600 ml suc proaspat portocale
  • pentru crema:
  • 1 kg iaurt gras natur
  • 300 gr ciocolata alba
  • zahar pudra (daca preferati mai dulce)
  • lamaie
  • pentru ornat
  • fructe de physsalis
  • ornamente zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
tort inima cu capsuni