Se amestecă 100 g unt şi 150 g zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi, încetul cu încetul, trei ouă şi se amestecă din nou foarte bine.Se amestecă făina, migdalele tăiate mărunt şi praful de copt şi se adaugă la compoziţia de unt şi ou.Apoi se toarnă şi laptele şi se amestecă.Coca se pune într-o formă demontabilă de tort (cu diametrul de 26 cm), unsă şi se uniformizează.Se bagă în cuptorul încins şi se coace 30-35 de minute. Apoi se lasă să se răcească. Pentru crema de lămâie, se spală lămâile, se rad cojile şi se stoarce zeama. Se măsoară 150 ml de zeamă. Se fierb 350 ml de apă, împreună cu zeama de lămâie, cu cojile, cu 160 g zahăr şi cu untul rămas.Se dizolvă amidonul alimentar în puţină apă, se amestecă cu lichidul şi se lasă să mai dea o dată în clocot.Se adaugă şi ciocolata albă, după ce aceasta s-a topit se lasă să se răcească puţin.Se iau ouăle rămase şi se separă albuşul de gălbenuş, se bat gălbenuşurile şi se amestecă cu crema.După ce s-a răcit, se întinde pe tort şi se lasă la rece aproximativ trei ore. Se cojesc portocalele şi fructele de kiwi astfel încât să nu mai rămână deloc coajă şi apoi se taie fructele în felii subţiri.Se desprinde tortul din formă şi se ornează cu felii de portocale şi kiwi.Apoi, se bate bine frişca şi se unge marginea tortului, iar cantitatea rămasă se pune într-un poş şi se ornează suprafaţa.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii