Tort de mere intregi. Reteta aromata, delicioasa si usor de preparat

Descopera reteta simpla pentru un tort de mere intregi, aromat si delicios! Un desert usor de preparat, perfect pentru iubitorii de prajituri cu mere. Afla cum sa-l faci acasa!

Portii
8-10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort de mere intregi. Reteta aromata, delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 8 mere medii
  • 150 g zahar
  • 8 lingurite de gem
  • 50 g nuci prajite
  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 100 g faina
  • vanilie
  • Decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca (36% grasime)

Mod de preparare

Reteta de tort de mere intregi o am de la matusa mea. Necesita cateva ingrediente simple si economice, iar rezultatul este grozav. Un tort de mere intregi atat de bun,aromat, irezistibil.

Intai de toate ne ocupam de mere. Le spalam, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.

Apoi topim zaharul intr-o cratita (22-23 cm diametru), cu atentie, sa nu se arda. Rotim vasul, astfel incat sa distribuim zaharul ars si pe peretii cratitei.

Asezam merele usor distantate intre ele si le umplem cu cate o lingurita de gem de caise si nuci prajite tocate grosier.

Bagam cratita cu merele la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute sau pana cand se inmoaie usor. Nu trebuie sa fie foarte moi, se vor mai gati si imperuna cu blatul.

Intre timp preparam blatul. Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu ulei si le incorporam la bezea, delicat, sa nu scoatem aerul. Apoi incorporam si faina cernuta, tot cu miscari usoare, de sus in jos.

Scoatem cratita din cuptor si turnam aluatul deasupra. Punem vasul din nou la cuptor, reducem tremperatura la 170 de grade C si mai coacem inca 20-25 de minute sau pana cand blatul este copt. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Scoateti vasul din cuptor, lasati 10 minute sa se mai racoreasca si rasturnati cu atentie tortul pe un platou.

Mixam si smantana pentru frisca si decoram tortul complet racit.

Va recomand cu drag reteta de tort cu crema de ciocolata, tort Red Velvet sau tort cu blat de morcovi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise