Tort de mere fara blat, cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 mere
  • 1/2 pachet de margarina
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 biscuiti simpli
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Freci spuma margarina cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat si o dai la frigider. In acest timp cureti merele, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zaharul ramas si cu scortisoara si le lasi deoparte 10 minute, ca sa se scurga zeama. Le calesti intr-o cratita pe foc mic pana se inmoaie si nu mai ramane nici un pic de zeama. Pui compozitia la rece si in acest timp dai biscuitii prin masina de tocat si-i presari pe un platou. Separat, topesti si ciocolata cu uleiul pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit compozitia de mere, o rastorni pe platoul cu biscutii macinati si-i dai forma rotunda. Imbraci tortul cu ciocolata topita, il ornezi cu cateva felii de mere si-l pui in frigider pentru 1-2 ore.

Sfaturi!

Pentru aceasta reteta cele mai bune sunt merele acrisoare. Cu mere dulci vei avea un tort prea dulce.

Daca ai unt foloseste-l in loc de margarina si vei obtine un amestec mai gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise