Tort de mere cu visine si jeleu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de mere  cu visine si jeleu

Ingrediente

  • 5 mere
  • 10 oua
  • 50 gr de unt
  • 500 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
  • 24 linguri de zahar
  • o lingurita de cacao
  • 100 gr de nuca macinata
  • 0 lingurita de csortisoara
  • 2 lingurite de coaja de lamaie rasa
  • esenta vanilie
  • esenta de rom
  • praf de copt
  • visine din compot fara sambure
  • compot de visine
  • budinca de cirese
  • ciocolata alba pt ornat

Mod de preparare

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se scoate mijlocul si se taie pe jumatate . Se aseaza in tava cu scobitura in sus.In scobitura punem o bucatica de unt si o visina.Peste mere mai punem,scortisoara,cacaoa,nuca macinata,esenta de vanilie si 2 linguri de zahar.Dam tava la cuptar pt 20 minute.In acest timp mixam 5 oua 500 ml lapte si esenta de rom.Turnam totul peste mere si dam la cuptor cam 30 minute.Cand crema e aproape gata facem un blat din 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri faina praf de copt si coaja de lamaie(albusurile se bat separat cu zaharul apoi se adauga treptat galbenusurile si restul ingedientelor)turnam totul peste crema din tava si mai lasa 15 minute la cuptor.Dupa ce sa copt lasam tava sa se raceasca.Desprinem marginile tortului de tava cu un cutit.Apoi il rasturnam pe un platou si se lasa nemiscat cam 15 20 minute.Pe tort punem unstrat de visine

Jeleul:500ml compot visine 2 linguri de zahar se de la fiert.Intre timp se amesteca budinca cu 5 linguri de compot care se adauga peste compotul care fierbe.Se toarna fierbinte.Dupa ce sa racit jeleul se orneaza cu visine si ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise