Tort de mere cu nuci si zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400gr zahar(200gr pentru blat,200gr pentru caramelizat
  • 120gr faina,3 oua,putina esenta de vanilie,700gr mere(9buc.),1 pahar de apa,200gr nuci,4 linguri de sirop din dulceata de visine,4 linguri de zahar(care se amesteca cu siropul),50gr unt

Mod de preparare

-Se pune zaharul la ars,iar cand e caramelizat tapetam cu el bine vasul

-Merele se curatade coajasi se scobesc inauntru

-Se face blatul,se adauga faina in ploaie,si se amesteca cu o lingura de lemn

-Siropul de la dulceata se amesteca cu nucile(macinate pe jumatate)si zaharul

-Se umplu merele,tava se unge cu 50 gr unt ,se pun merele in tava si blatul peste ele la foc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise