Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri de zahar si se topesc , dupa care se misca cratita in asa fel incat marginile sa fie acoperite cu zaharul ars. Se lasa cratita la racit si apoi se aseaza merele intregi , in picioare, astfel incat sa ocupe toatya suprafata cratitei. Daca sunt prea multe se mai renunta la ele, iar daca sunt prea putine se mai adauga 1-2 mere, in functie de cratita pe care o aveti. Se adauga cate o lingurita de miere in fiecare mar si se pudreaza cu scortisoara. Se da cratita la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana cand se inmoaie merele. Intre timp se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, zaharul vanilat si praful de copt si se toarna peste merele din cratita, dupa ce acestea s-au inmuiat in cuptor. Mai stau la cuptor aproximativ 25-30 minute dupa care se scoate cratita din cuptor si se rastoarna imediat pe platoul de tort. Nu trebuie lasat sa se raceasca in cratita pentru ca altfel nu veti mai putea sa scoateti tortul intreg( se intareste zaharul ars). Se lasa sa se raceasca pe platou si se orneaza cu frisca din belsug. Este un tort foarte usor si aromat si poate fi servit cu orice ocazie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii