Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 - 5 mere;
  • - 12-14 linguri de zahar;
  • - 6 oua;
  • - 3 linguri de faina;
  • - 300 - 400 g smantana;
  • - mirodenii

Mod de preparare

Se unge cu margarina o cratita si se pune merele curatate de coarja si miez unul langa altul (golurile se acopera cu mere taiate) . Peste mere se va pune 6 - 7 linguri de zahar tos si se introduce vasul in cuptorul incins pana se caramelizeaza putin se scot afara si se lasa sa se raceasca.

Separat se bat 6 galbenusuri cu 6-7 linguri de zahar tos , 3 linguri de faina , 300-400g smantana, mirodenii si cele 6 albusuri batute spuma.

Se toarna peste merele caramelizate se baga in cuptor se va coace la foc potrivit

Tortul se serveste dupa ce s-a racit.

Va urez pofta buna este un tort gustos si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise