Se caramelizeaza 1 cana de zahar si se tapeteaza cratita cu sucul obtinut. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobesc, se umplu cu gem + miez de nuca (amestecate), se aseaza pe fundul cratitei si se da la cuptor aprox 15-20 min.
Separat se face o crema de zahar ars din 4 oua + 1/2 l lapte dulce.
Cand merele s-au inabusit putin si au devenit maronii, se toarna crema si se da iar la cuptor.
Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar (se bat intai albusurile spuma cu zaharul , apoi se pun si galbenusurile iar la sfarsit faina).
Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul si se da iar la cuptor pt 20 min.
Cand este gata se rastoarna cald pe un platou sau farfurie intinsa. Pofta buna !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii