Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.
Inrte timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii