Se iau merele , se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele si se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina.In mijlocul fiecarui mar (unde s-a scobit marul) se pune cate o bucatica de unt si apoi putin gem (cat sa se completeze golul).Peste mere se va turna urmatoarea compozitie care va fi blatul tortului:
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat albusurile spuma tare cu putina sare
-se adauga 150 g zahar peste albusurile batute spuma amestecand pana se va topi zaharul
-se pun apoi galbenusurile frecate in prealabil cu putin ulei, se amesteca bine cu albusurile
-se pune faina si se continua usor sa se amestece rezultand o compozitie ca o smantana care curge
Aceasta compozitie se rastoarna peste merele asezate in cratita avand grija ca merele sa fie acoperite de compozitie si sa fie si intre ele.Se pun si stafidele date putin prin faina.
Se baga cratita la cuptorul deja incins, la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se racoreasca apoi se ratoarna tortul pe platou sau o farfurie mai mare, lasand cratita neridicata.Peste cratita se asaza un prosop umezit bine cu apa rece pentru a ajuta desprinderea tortului de fundul cratitei.Cand prosopul aproape s-a uscat se scoate cratita.Intre timp se face un sirop din cca. 300 g zahar, esenta si apa care se fierbe si se raceste , sirop cu care se va insiropa tortul.
Se pregateste frisca conform instructiunilor dupa pachet si cand tortul este rece se orneaza. La ornat se poate folosi ciocolata rasa deasupra , diverse fructe.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii