Tort de lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de faina pentru prajituri,
  • 1 1/2 lingurite praf de copt,
  • 6 oua,
  • 1/2 cana lapte integral,
  • 1 cana zahar,
  • 1 lingurita extract de lamaie,
  • sirop din lapte condensat(vezi reteta mai jos),
  • frisca

Mod de preparare

1.Se amesteca faina si praful de copt intr-un castron mare.Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile de ou pana devin spumoase,se adauga zaharul ,laptele si vanilia.

2.Intr-un bol tinut la rece,in frigider, se amesteca galbenusurile cu compozitia de faina ,amestecand cu o lingura de lemn.Apoi, se foloseste o spatula pentru a amesteca usor compozitia de ou cu albusurile spuma.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 13x9,unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 minute , la 325*C.Se face proba cu scobitoarea.Se lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei,cel putin 1 ora,daca nu mai mult.Se impunge blatul cu furculita de 20-30 de ori.

3.Se prepara siropul de lapte condensat:1/2 cana de lapte integral se amesteca cu 1/2 cana de lapte condensat ,cu 1/3 ceasca de smantana si 1 lingura de rom sau coniac.Siropul obtinut se toarna peste blatul de tort racit.Se tine la frigider 3 ore sau peste noapte, daca este posibil.

4.Intr-un bol rece se pune 1/4 cana de smantana pentru frisca ,se adauga 2 linguri zahar si 1 lingurita de vanilie (esenta) si se bate cu mixerul la mare viteza.Se pune amestecul peste blatul de tort insiropat, se presara scortisoara sau se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise