Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se aseaza aceasta compoztie intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt. Presati bine si lasati-l sa se odihneasca la frig pentru 30 minute.
In acelasi timp, alaturi se topeste ciocolata.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul iar albusurile se bat separat cu un praf de sare.
In compozitia de galbenusuri adaugati ricotta, iaurtul, ciocolata topita, coaja rasa de lamaie si albusurile de oua batute ca o zapada.
Tot amestecul se rastoarna in forma, deasupra aluatului de biscuiti si se da la cuptorul incins la 160°pentru 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece pentru cateva ore inainte de servire.
Decorati cu felii de lamaie fierte timp de 10 minute intr-un sirop de 1/1 amestec de apa/zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii