Pt prima crema:
Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie am luat o ceasca si-am amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,am omogenizat,si-am adaugat totul compozitia calda de lapte,am continuat fierberea,am inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit;
Dupa racire eu amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;
La fel am procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca am topit ciocolata cu laptele si frisca,am introdus in congelator si :
Pregatim a 3 crema de nutella:
Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;
Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;
Bezeaua
Mixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos;
Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26cm timp de 60minute l a100°C
Eu am copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat
Asamblare:
Am luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,am asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;
Am glazurat cu ciocolata topita dar rece(dupa congelarea straturilor de inghetata)si-am decorat cu flori de ciocolata;
Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere;
Va garantez ca a fost destul de greu de realizat dar a meritat efortul!!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii