Incearca reteta noastra de tort de inghetata cu banane si capsuni. Este un deliciu aromat si racoritor, se prepara usor si este perfect pentru orice ocazie.
Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.
Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.
Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.
Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).
Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.
Daca sunteti iubitori de inghetta de casa, incercati si reteta de inghetata de banane si afine, inghetata de vanilie sau inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii