Tort de inghetata cu banane si capsuni. Un deliciu aromat si racoritor

Incearca reteta noastra de tort de inghetata cu banane si capsuni. Este un deliciu aromat si racoritor, se prepara usor si este perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de inghetata cu banane si capsuni. Un deliciu aromat si racoritor

Ingrediente

  • Pentru tort:
  • 500 g capsuni (cantarite fara codite)
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 400 g lapte condensat
  • 500 g banane (cantarite fara coaja)
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 3 capsuni
  • frunzulite de roinita
  • Diametru tava: 22 cm

Mod de preparare

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.

Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.

Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.

Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).

Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.

Daca sunteti iubitori de inghetta de casa, incercati si reteta de inghetata de banane si afine, inghetata de vanilie sau inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise