Gutuile se spală, se şterg bine de puf, se taie felii, se fierb şi se trec prin sită.
Când pasta de gutui este rece, se amestecă cu 400g zahăr, care se adaugă treptat câte o lingură. Se adaugă albuşurile bătute spumă.
Pasta obţinută se împarte în patru părţi egale şi se coc în tava de tort capitonata cu hârtie şi unsă cu ulei, 4 foi care se lasă în cuptor 5-10 minute fiecare.
Pe masură ce se coc, în momentul când se scot din cuptor,se umezeşte hartia şi se trage, înlăturand-o. Se lasă să se răcească toate blaturile, apoi fiecare se unge cu marmeladă de gutui. Dacă se doreşte, se îmbracă totul cu frişcă sau cu o glazură de ciocolată şi se garniseşte cu fructe din dulceaţă(ideal ar fi cu felii de gutui din dulceaţa de gutui pentru copii).
Poftă bună!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii