Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le pregatiti dinainte, atunci incalziti cuptorul la 50 de grade pentru 5 minute, si lasati acolo ouale si untul pana pregatiti restul ingredientelor.
Pregatim 2 tavi cu diametrul de 17cm - asa am avut eu - dar cred ca merge si pana la 20cm, doar ca nu va mai fi asa inalt tortul. Tapetam baza cu hartie de copt, ungem pe laterale cu putin unt si presaram cacao (tot pe laterale), avand grija sa fie distribuita uniform si sa nu ramana surplus. Cuptorul il preincalzim la 180 de grade
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Eu am mai spus, dar repet, nu mixez mai mult de 10 minute, pentru ca nu am rabdarea necesara, dar din experienta pot sa spun ca este suficient. Adaugam ouale pe rand si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare.
Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Pregatim cafeaua, daca nu o avem deja facuta. Turnam jumatate din cantitatea de faina peste compozitia de unt si oua si mixam usor pana la incorporarea completa. Atentie sa nu ramana cocoloase! Turnam laptele si mixam usor, apoi restul de faina. La sfarsit punem si cele 6 linguri de cafea si omogenizam.
Impartim compozitia in cele doua tavi in mod egal pe cat posibil - eu am avut o tava cu fund detasabil si o oala :P - si introducem tavile la cuptor. Lasam timp de 25-30 de minute. La 25 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata e gata...daca nu, mai lasam cateva minute si facem din nou proba.
Lasam blaturile sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi le transferam pe un gratar.
Pentru crema topim ciocolata cu 100ml de frisca la bain marie. Cand compozitia este omogena iar ciocolata topita punem deoparte vasul si adaugam esenta de vanilie. Lasam la racit, iar cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru jumatate de ora in congelator. Daca nu este graba cu tortul, atunci crema poate fi lasata si peste noapte, iar asamblarea va ramane pentru ziua urmatoare.
Restul de 100 ml de frisca ii mixam bine cu jumatate de lingurita de zahar vanilat. Scoatem crema din congelator si o mixam si pe dumneaiei bine de tot, apoi usor incorporam frisca batuta si lingura de cafea.
Acum ca le avem pe toate pregatite urmeaza sa 'montam' tortul. Punem un blat pe un platou, jumatate din crema, celelalt blat si apoi restul de crema. Deasupra presaram cacao cu scortisoara si servim cu mare pofta pentru ca este grozav de bun.
Enjoy!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii