Tort de ciocolata de 8 Martie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata de 8 Martie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg de zahar
  • 8 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de ulei
  • Pt insiropat:
  • 7 lg zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao
  • 400 ml lapte
  • o cana de nuca macinata
  • Pt glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 5 lg de ulei
  • Pt. decor:
  • frisca

Mod de preparare

Blatul pregatim asa:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat si cu zaharul pana devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile, faina, praful de copt, cacao si uleiul le amestecam toate pe rand apoi intr-o tava unsa si tapetata punem compozitia, unde o dam la cuptor la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cand e gata tortul.

Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua si il umplem cu crema pe care o pregatim astfel:

Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic,iar cand e gata o amestecam cu nuca bine apoi umplem tortul cu ea.

Glazura o pregatim astfel:

-intr-un vas punem ciocolata rupta in bucati o dam la foc mic pana se topeste apoi adaugam uleiul si amestecam bine, apoi o puem peste tort de la miljoc spre margini.

Decoram tortul cu frisca dupa ce se intareste glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise