Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Crema:
  • 200g ciocolata alba
  • 200g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru blat:
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 cana de zahar
  • 200g unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Blatul este facut dupa reteta clasica.

Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim compozitia si apoi adaugam galbenusurile cate unul.Adaugan faina in ploaie amestecata cu praful de copt.

Batem spuma albusurile si le incorporam in amestecul de cacao care a iesit ca o smantana mai groasa.

Lasam la cuptor cam 45 min - o ora.Verificam cu scobitoarea.

Am topit pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida

si am lasat-o la racit.

In timp ce crema se racea am batut spuma untul cu plicul de zahar vanilat.

Cand s-a racit ciocolata am turnat-o in fir subtire peste unt in timp ce mixam.

Blatul l-am taiat in doua si cand s-a racit si acesta am pus crema de ciocolata alba racita si ea in prealabil.

Pentru blatul de deasupra am facut un ganache din 100g ciocolata cu lapte si 80-100 ml de frisca lichida.L-am lasat la racit si apoi l-am pus peste tort.Am oprit putina crema de ciocolata alba pentru decor si am mai pus cateva alune pisate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise