1) - Blatul:
Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat mixand in continu, dupa care adaugam treptat zaharul (cele 16 linguri), dupa ce spuma a devenit ferma adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat cu ulei. Dupa ce le-am amestecat, adaugam esentele de vanilie si la urma faina, pe rand, dupa ce mixam toate acestea adaugam si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Cuptorul il incingem la 180 grade. Bagam blatul la cuptor pentru 30-35 minute.
2) - Crema:
Intr-un castron punem 650 ml lapte, praful de la creme, zaharul (9 linguri) si esenta. Mixam la viteza mica 2 minute, dupa aceea adaugam intaritorul si mixam la viteza maxima pana se intareste.
In alt castron punem untul moale cu 3 linguri de zahar si in mixam pana devine spuma, adaugam crema treptat pana o punem pe toata, la sfarsit adaugam cacao si mai mixam 1-2 minute. Se da la rece.
3) - Glazura:
Rupem ciocolata in bucatele intr-o craticioara, adaugam laptele si punem craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugam uleiul, o mai lasam 10-15 secunde si e gata.
4) - Asamblarea:
Blatul il portionam in 3 ( sau in cat vreti si va permite blatul). Pe primul si pe al doilea strat adaugam crema (mai oprim pt. ornat), iar deasupra punem glazura. Ornam tortul dupa preferinta.
Se da la rece cca 3 h.
Pofta buna!
Daca va place, il puteti servi cu frisca.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii