Prepararea blatului:
Batem tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul
Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu.
Lasam sa se raceasca,apoi il taiem.
Prepararea cremei:
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei,adica moale.Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos.Adaugam cacao,nes si esenta si mixam bine ,bine de tot pana obtinem o crema.
Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.
Prepararea siropului:
Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul.
Prepararea glazurii:
Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.
Dupa ce blatul a fost taiat,punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop,daugam crema,iar o felie de blat,insiropam,crema si iar blat insiropat.
Cat este putin calduta glazura si moale,vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini.
Nivelam frumos deasupra ,ornam cu frisca,cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece.
Pofta buna si spor la treaba!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii