Tort de ciocolata Amandina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata Amandina

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru ptajituri
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite nes
  • o lingura esenta de rom
  • o cana de zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • o cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita nes
  • o lingura esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • jumatate de pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Batem tare albusurile cu un praf de sare.

Adaugam zaharul

Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu.

Lasam sa se raceasca,apoi il taiem.

Prepararea cremei:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei,adica moale.Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos.Adaugam cacao,nes si esenta si mixam bine ,bine de tot pana obtinem o crema.

Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.

Prepararea siropului:

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul.

Prepararea glazurii:

Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat,punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop,daugam crema,iar o felie de blat,insiropam,crema si iar blat insiropat.

Cat este putin calduta glazura si moale,vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini.

Nivelam frumos deasupra ,ornam cu frisca,cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece.

Pofta buna si spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise