Tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • ingrediente pentru blat:
  • -2 oua ;
  • -55 g zahar;
  • -25 g faina;
  • -25 g cacao;
  • ingrediente pentru crema:
  • -250 g ciocolata pentru prajituri;
  • -600 ml smintina;
  • -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane;
  • -50 g de avellanas.

Mod de preparare

Prepararea blatului:

1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos .

2- batem ouale si zaharul (este preferabil cu robotul) pana ce se obtine o culoare albuie.

3- incorporam faina si cacaua si invirtim usurel pina ce se incorpora toate ingredientele bine.

4- punem compozitia intr-o forma, o ungem cu ulei si bagam la cuptor 8 minute.

5- lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

1-pisam cu aparatul ce avem la indemina fructele uscate.daca nu avem nici-unul pisam cu pisalogul pina ce se fac praf.

2-punem ciocolata la topit in cuptorul cu microounde la putere mica pentru a se topi bine si pentru a nu se arde.

3-intr-o craticioara punem smintina si plicul de flan Royal. Cand s-a incalzit turnam ciocolata si avellanele (fructele uscate)si invirtim cu telu pentru a nu se lipii pe fundul cratitei. Va fi gata cind vedem ca compozitia incepe sa se ingroase si rupe a fierbe. Luam de pe foc si adaugam compozitia peste blat 4- Asteptam un timp si bagam tortul la frigider un minim 4 ore - dar este se mai bine -de pe o zi pe alta- Este usor de facut si foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise