Tort de ciocolata

Un tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa.

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 oua
  • 275 ml lapte
  • 80 ml ulei vegetal
  • 4 linguri cacao
  • 225 g zahar
  • 320 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Crema:
  • 350 crema lichida (frisca lichida)
  • 125 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri nutella
  • Glazura:
  • 30 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Un tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa, care este destul de dulce, ideal eu il pregatesc pentru zilele onomastice, Craciun sau Revelion. Daca doriti un tort mai putin dulce, puteti sa inlocuiti ciocolata cu lapte, cu una amaruie. Si acum sa trecem la prepararea blatului.

Vom separa albusul de galbenus si mixa albusurile cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si vom amesteca pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, uleiul, laptele, faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.Vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace blatul. Eu am folosit o tava detasabila cu dimensiunea de aprox. 26 cm (diametru), pe care am captusit-o cu hartie de copt. Vom pune compozitia in tava si o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aprox. 35-40 minute, dar inainte de a scoate tava facem testul cu scobitoarea. Blatul il scoatem usor din tava fara sa rupem marginile si il vom pune pe un gratar sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui fir de ata vom taia blatul in doua parti egale. Sa urmariti si imaginile postate, eu de obicei tai blatul cu ajutorul unui fir de ata. Intai crestez marginile blatului, dupa care introduc firul in acest "canal", trag capetele atei spre mijloc si in felul acesta se sectioneaza si vom obine doua parti egale. Si acum ne vom ocupa de crema. Eu am folosit o crema franceza "Decor UP", care este foarte buna si nu are nevoie de nici un intaritor. In 50 ml de crema am pus ciocolata cu lapte taiata bucati si cele 3 linguri de nutella, fie la baie de abur, fie la foc mic intr-o craticioara de teflon, lasand pana se topesc ingredientele, iar intre timp mixam si crema, la care adaugam compozitia de ciocolata. Din umplutura vom opri 5-6 linguri pentru decor, iar restul o vom pune intre cele doua blaturi, apoi vom da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine crema. Dupa ce s-a racit vom pregati glazura fie la baie de abur, fie intr-o craticioara de teflon, la foc foarte redus. Mai intai topim untul, apoi adaugam ciocolata taiata marunt impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste total, obtinind o crema omogena si fina. Scoatem tortul de la rece si turnam peste el glazura ce o vom intinde cu un cutit lat si umezit cu apa rece. Trebuie turnat cat mai uniform pentru ca tortul fiind rece capata imediat forma finala iar dupa ce se intareste nu se mai poate rearanja. Dupa ce s-a intarit glazura, eu l-am ornat cu cele 5-6 linguri de crema lasata pentru acest scop.

Se poate servi dupa o ora, este un tort foarte delicios si usor de pregatit.

Eu l-am pregatit pentru Sarbatorile de iarna si a fost mult apreciat..!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise