Autor:
dora (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 28 iulie 2013
Ingrediente
20 oua, , 600g faina,, 1 kg zahar,, 100g cacao,, praf de copt,, 2 pachete de unt,, 300g ciocolata menaj,, o esenta de rom,, o esenta de cirese negre,3, 00g ciocolata alba,, 100ml frisca lichida,, 200ml lapte.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
Mod de preparare
Facem doua blaturi normale, de cate 10 oua fiecare. Le dam la cuptor pt 25 minute, apoi le punem la racit. Dupa ce se racestetaiem blatul il taiam in doua si il insiropam cu un sirop pregatit din esenta de rom,cirese negre si zahar. Lasam blatul sa stea pana pregatim crama. Crema o pregati astfel:punem intr-o craticioara,10 linguri de zahar 150gr ciocolata alba data pe razatoarea mica,4 linguri de faina si 200ml lapte,pe toate le punem pe foc mic pana ce se ingroase, invartind continu. Dupa ce se raceste crema adaugam si untul. Cu aceasta crema umplem tortul. Pt invelit folosim ciocolata neagra si pt ornat ciocolata alba ramasa si frisca batuta tare.