Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand,mestecand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul,esentele si se mesteca bine. Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se mesteca cu o lingura de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea. Se da la cuptor pana se rumeneste usor. Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Se rupe ciocolata bucatele. Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume. Se adauga ciocolata si se mesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.
Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina. Se adauga esentele. Se face un sirop care se lasa la racit. Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema. Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii