Tort de castane

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de castane

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri zahar
  • - 3 linguri faina
  • - 1 lingura cacao
  • - 60 gr unt/margarina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • - 300 ml lapte
  • - 1 budinca vanilie
  • - 1 lingura zahar
  • - 100 gr unt/margarina
  • - 100 gr zahar praf
  • - 250 gr piure castane
  • - 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat
  • - 300 ml frisca
  • - 1 pliculet intaritor pentru frisca
  • - 2 linguri zahar praf
  • - 2 linguri smantana dulce

Mod de preparare

LA MULTI ANI, ROMANIA!

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta si ornam dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise