- preparăm mai întâi crema. Punem zahărul pe foc până se caramelizează . Adăugăm laptele fierbinte amestecând rapid
- între timp frecăm gălbenuşurile cu făina, iar peste ele adăugăm compoziţia de caramel . Amestecăm continuu şi uniform, pe foc, până obţinem o cremă
- dizolvăm gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj . O adăugăm peste crema caramel şi amestecăm pe foc încă două minute şi obţinem o cremă mai consistentă
- batem albuşurile spumă . Preparăm şi frişca lichidă . Amestecăm (cu o lingură de lemn, cu mişcări lente, de jos în sus) crema, albuşurile şi frişca . Obţinem astfel crema propriu-zisă
- siropul se face simplu. Punem pe foc o ceaşcă de apă, cu două linguriţe de zahăr şi puţină esenţă de rom. Ţinem pe foc până se dizolvă zahărul. Însiropăm prima foaie de blat , peste care întindem jumătate din cremă . Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat şi repetăm operaţiunea. Apoi punem ultima foaie de blat. . Este bine să nu însiropăm şi a treia foaie de blat, ca să se prindă mai bine glazura.
- facem glazura. Punem zahărul la caramelizat, ca în cazul cremei . Adăugăm frişca lichidă , iar apoi untul . Luăm glazura de pe foc şi o lăsăm la răcit câteva ore.
- întindem glazura peste ultima foaie de blat de tort
- lăsăm la frigider peste noapte.
Poftă bună!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii