Mod de preparare blat:
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus jumatate din cafea,amestecand incontinuu sa se omogenizeze.Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut.
Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.
Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul,taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.
Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!
Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete !:)
Crema:
Se pun intr-un bol mascarpone,zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita(foto jos).Se mixeaza bine.
Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort.Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.
Este un tort exceptional de gustos.Crema fina de mascarpone si ness,il desavarseste!
Pofta buna!
Sarbatori fericite!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii